.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Πολυτεχνείο:

Καζάνι που βράζει το Πολυτεχνείο - νέα ανακοίνωση των καταληψιών



Υπό κατάληψη παραμένει το κτίριο του Πολυτεχνείου από ομάδα αντιεξουσιαστών από χθες το πρωί, οι οποίοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση για τον αποκλεισμό των πολιτικών και κομματικών οργανώσεων, που όπως αναφέρουν "καπηλεύονται την εξέγερση".
Οι καταληψίες του Πολυτεχνείου που κατάφεραν να μην ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί της Πέμπτης έστειλαν και νέα ανακοίνωση στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου, Indymedia, με την οποία στην ουσία αποκλείουν κάθε περίπτωση να εγκαταλείψουν το Πολυτεχνείο και επαναλαμβάνουν τα αιτήματά τους.
 
πολυτεχνείο
Το νέο κείμενο των καταληψιών αναφέρει τα εξής :
Το συλλογικό σώμα της κατάληψης συνεχίζει να περιφρουρεί το Πολυτεχνείο απέναντι στους θεσμικούς μηχανισμούς, την κρατική καταστολή και την κομματική καπηλεία που της βάζει πλάτες. Τα ρετάλια της Πανσπουδαστικής του ‘73 που χαρακτήριζε τους καταληψίες προβοκάτορες, μιλάνε σήμερα για παρακρατικούς, προσκαλώντας έτσι την κυβέρνηση να απεμπολήσει την κατηγορία εισβάλλοντας στο Πολυτεχνείο. Δεν θα παραδώσουμε τις εστίες και τις αξίες της εξέγερσης στους κρατικούς δολοφόνους και τα κνατ.

Το Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για καθέναν που βρίσκει στη μνήμη του Νοέμβρη την οργή της ανάγκης σήμερα."
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Την ίδια ώρα ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών "Ταξική Αντεπίθεση" χαρακτηρίζει αντικινηματική την κατάληψη του Πολυτεχνείου και έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα Εξάρχεια στις 3:00 το μεσημέρι, με κεντρικό σύνθημα "το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλο το λαό. Ανήκει στην εργατική τάξη, το προλεταριάτο, τη νεολαία". 

"Το Πολυτεχνείο είναι χώρος εργατικής και νεολαιίστικης συσπείρωσης, χώρος ανταλλαγής και ζύμωσης επαναστατικών ιδεών, τόπος κοινωνικής αντίστασης και εξέγερσης. Η διαχρονική του καπηλεία από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του καθεστώτος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι κάθε αντικινηματικής, αντιαναρχικής και αντικομουνιστικής σέχτας για να επιβάλλει τη φασίζουσα ιδεολογία της στο κίνημα" σημειώνουν στην ανάρτησή τους και προσθέτουν πως "για τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, για τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, για τις πολιτικές οργανώσεις του αναρχικού χώρου και της Αριστεράς το Πολυτεχνείο είναι ο φυσικός τους χώρος".