.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Δραχμή και πάλι δραχμή

Μοναδική λύση η μελετημένη και συντεταγμένη μεταβαση στη δραχμή

 

 

Εννέα χρόναι τώρα η χώρα βουλιάζει στ βάραθρο της καταστροφής χωρίς να υπάρχει στην πραγματικίτητα ελπίδα αναστροφής. Η εικονική αισιοδοξία που προβάλλει η κυβέρνηση και τα διαπελεκόμενα ΜΜ δεν έχουν άλλο σκοπό από το να παρατείνουν την παραμονή της κρατούσας κατάστασης και της διατήρηση στην εξουσία.Στο μεταξύ η χώρα φτωχοποιείται, υφαρπάζεται και διαμελίζεται.

Συνεχόμενη φτωχοποίηση, υπερφορολόγηση, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών,πλειστηριασμοί, υφαρπαγή ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, υποχρέωση καταβολής στους δανειστές ετησίως πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό και επιπλέον 15%-20% του ΑΕΠ από τη δημόσια περιουσία που περιέρχεται ολόκληρη στο Υπερταμείο για 99 χρόνια και όχι μόνο, σηματοδοτούν την απόλυτη καταστροφή και εκξαϋλωση της χώρας. Κυβέρνηση και αντιπολίτεση και διάφοροι αυτόκλητποι σωτήρες προτείνουν τη δική τους δήθεν επιδεξιότητα και ικανότητα ως το φάρμακο για την έξοδο από την κρίση. Κοροϊδεύουν ευατούς και την κοινωνία όλη. Ποτέ και πουθενά, δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά μια κατάσταση βαθιάς οικονομικής ύφεσης με ακόμα περισσότερα υφεσιακά μέτρα, που συνδυάζονται μάλιστα με ένα σκληρό υπερτιμημένο νόμισμα.

Η λύση είναι μία και μοναδική. Η Η συντεταγμένη μετάβαση δραχμή με σχέδιο και νοικοκύρεμα της οικονομίας. Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα που χρησιμοποιούν 215 χώρες σε σύνολο 240 περίπου στον κόσμο, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία όσο και πρακτικά εφαρμόσιμη. Αναγκαία γιατί έχει πλέον φανεί ολοκάθαρα ότι η χώρα μας με την παγίδα χρέους,το υπερτιμημένο ευρώ και τις πολιτικές ακραίας λιτότητας, αλυσοδένεται από τους δανειστές και κατολισθαίνει συνέχεια στον οικονομικό Καιάδα χωρίς καμιά ελπίδα ανάκαμψης.
 Και είναι πρακτικά εφαρμόσιμη, αφού έχουν αλλάξει σημαντικά τελευταία οι διεθνείς γεωπολιτικές ισορροπίες.

Επιπλέον, το φιλικό Grexit εντάσσεται στα σχέδια του Βερολίνου για τη  δημιουργία σκληρού πυρήνα μιας ελεγχόμενης από τη Γερμανία ευρωζώνης με ισχυροποίηση του ευρώ  έναντι του δολαρίου, μια επιδίωξη που αφορά τις σχέσεις των μεγάλων της γης αλλά κατά ευνοϊκή συγκοιρία μας ευνοεί. Αλλά και η Προτεσταντικού τύπου  σιδηρά   πειθαρχία  που μας επιβλήθηκε, μπορεί και  αυτή να λειτουργήσει ως ένα καλό  μάθημα για  να μην επαναληφθούν δικά μας λάθη του παρελθόντος.