.

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Νίκη μέσα στην Πόλη για τον Έλληνα παλαιστή


Πιστός στο ραντεβού του με το βάθρο ήταν για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Πιλίδης! Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 57κ. της ελευθέρας πάλης και πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

    Ο μικρός τελικός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μάθημα σε σεμινάριο για το πώς δεν πρέπει να εγκαταλείπεις έναν αγώνα.

Ο Γιώργος Πιλίδης ξεκίνησε απέναντι στον Σαχίν ιδανικά. Προηγήθηκε 5-0, αλλά είδε τον Τούρκο να παίρνει προβάδισμα με 6-5. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα μείνει στην 5η θέση, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν το έβαλε κάτω και κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη. Δύο δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, πήρε δύο σημεία και νίκησε με 7-6, σκορπίζοντας χαρά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και ειδικότερα τους φίλους της πάλης.

Ο 18χρονος δεν αποκαλείται τυχαία το χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης. Ο Πιλίδης είναι γεννημένος νικητής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα, σε όσους επίσημους αγώνες έχει συμμετάσχει, έχει κατακτήσει μετάλλιο!

Ο 18χρονος πρωταθλητής συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά τα έξι μετάλλια που κατέκτησε σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα –επίδοση ρεκόρ στην ιστορία της ελευθέρας παγκοσμίως– ανέβηκε στο βάθρο και στην πρώτη του συμμετοχή στην ηλικιακή κατηγορία των U23.