.

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΘΝΙΚΑ: Ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος είπε ........

«Γατάκι» ο Έντι Ράμα μετά από τις προειδοποιήσεις Παυλόπουλου‌‌

 

 

 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, παραδέχτηκε την Παρασκευή (8/9/17) σε συνέντευξή του στον Λουτφί Ντερβίσι (Lutfi Devrishi), της κρατικής αλβανικής τηλεόρασης (RTSH), ότι η Αλβανία έχει δημιουργήσει προβλήματα με την Ελλάδα
Προβλήματα τα οποία δημιούργησε ο ίδιος με την καλλιέργεια του ανθελληνισμού και την δουλοπρέπεια του στον Ερντογάν,όπως γνωρίζουμε όλοι.

Ο Έντι Ράμα απάντησε στις «απειλές» (σ.σ. έτσι αποκαλούν οι Αλβανοί στην προπαγάνδα τους την υποχρέωση της Ελλάδος να υπερασπιστεί τα δίκαια της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας) της Αθήνας, αναφερόμενος στην ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.Πληροφορίες tribune.gr
Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Π.Παυλόπουλος:
«Αδιανόητη κάθε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης»
Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων είπε ο κ. Παυλόπουλος ενώ χαρακτήρισε αδιανόητη κάθε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, πολλώ μάλλον όταν οδηγεί, μέσω της αμφισβήτησης των συνόρων της Ελλάδας, και στην αμφισβήτηση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έστειλε μάλιστα μηνύματα προς Σκόπια και Τίρανα ότι υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική, με τη χρήση του ονόματος που αποπνέει αλυτρωτισμό η πρώτη, και την παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας, η δεύτερη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος είπε για τα εθνικά θέματα τα εξής:
Ως προς το Κυπριακό –και με την αυτονόητη βεβαίως διευκρίνιση ότι αυτό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα- επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του.
Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Επιπλέον δε, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ως προς τα ελληνικά σύνορα, μ’ έμφαση σ’ εκείνα του Αιγαίου, η Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με την πεμπτουσία του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή.
Κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα.
Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί, μέσω της αμφισβήτησης των συνόρων της Ελλάδας, και στην αμφισβήτηση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο σημείο τούτο πρέπει να επισημάνω ότι εμείς τείνουμε πάντοτε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία.
Εμείς, οι Έλληνες, θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, θέλουμε μια Τουρκία ευημερούσα, μια Τουρκία η οποία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική.
Αλλ’ αυτό προϋποθέτει, για να γίνει πράξη, από την πλευρά της Τουρκίας μια πλήρη, ειλικρινή και έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους.
Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε δεν είναι δυνατό να χτισθεί πραγματική φιλία.
Οι φιλίες χτίζονται πάνω στην ειλικρινή βάση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Εμείς το εννοούμε αυτό και είμαστε εδώ να ζήσουμε ως φίλοι και καλοί γείτονες.
Αλλά είμαστε έτοιμοι επίσης, αν χρειασθεί, να υπερασπισθούμε και τα εθνικά μας θέματα που, όπως είπα πριν, είναι και θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκής της προοπτική.
Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρεμφερές είναι και το μήνυμα της Ελλάδας προς την γείτονα Αλβανία: Όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική.
Ο Έντι Ράμα, εμφανώς φοβισμένος, δήλωσε ότι η Αλβανία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ηρεμήσει τη γείτονα (Ελλάδα).
«…Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με αυτή την δύσκολη σχέση που έχουμε (σ.σ. με την Ελλάδα) ειδικά επειδή ο λόγος αυτών των δηλώσεων (σ.σ. του Προέδρου Παυλόπουλου) είναι εντελώς αδιανόητος, αλλά σίγουρα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κατευνάσουμε τους γείτονές μας και να συνειδητοποιήσουν ότι στην Αλβανία υπάρχει μόνο ο σεβασμός για καλή γειτονία, όπως και για όλους όσους ζουν σε αυτή τη χώρα, ως πολίτες αυτής της χώρας με μια άλλη εθνικότητα.
»Θα κάνουμε τα μέγιστα με συγκεκριμένα παραδείγματα φροντίδας, προσοχής και κατανόησης με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, η οποία για μένα αλλά και για όλους εμάς είναι ένα μεγάλος πλούτος.
»Αυτοί (σ.σ. οι γηγενείς Έλληνες) είναι ίσοι πολίτες της χώρας αυτής και είναι αναμφισβήτητα μια περισσότερα από επιθυμητή παρουσία σε αυτή τη χώρα.
»Δυστυχώς σε αυτή τη σχέση (σ.σ. με τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες) υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις, υπάρχουν πολιτικές ατζέντες όχι καλής πίστης, οι οποίες με κάποιο τρόπο διαταράσσουν, χειραγωγούν, καθοδηγούν μέχρι και τα υψηλότερα επίπεδα στην Αθήνα», δήλωσε ο Ράμα στη αλβανική κρατική τηλεόραση.
Ο Έντι Ράμα έχει αρχίσει να «αισθάνεται» την καυτή ανάσα της Ελλάδας και της Δύσης. Δεν είναι μόνο η Ελληνική Εθνική Μεινότητα, είναι και οι τζιχαντιστές, είναι και τα ναρκωτικά… Είναι πολλά που μαζεύονται στον φάκελο του κ. Ράμα.
Πάντως με τον Ράμα πρωθυπουργό, τα ναρκωτικά και τον ισλαμισμό, η Αλβανία Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βλέπει…

πηγη
‌‌