.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΕΛΛΑΣ: Οι αρχαίοι Έλληνες κατοικούσαν στην Ιλλυρία και στην Ήπειρο χιλιάδες χρόνια προ Χριστού



Οι αρχαίοι Έλληνες κατοικούσαν στην Ιλλυρία και στην Ήπειρο χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, πριν εμφανιστούν οι Αλβανοί σε αυτές τις περιοχές. (11ος αιώνας μ. Χ.)

Την Αρβωνίτικη ή Αρβανίτικη γλώσσα την ομιλούσαν οι προγονοί μας οι Πελασγοί χιλιάδες χρόνια πριν αποκτήσουν γλώσσα οι Αλβανοί. 




Οι επαρχίες Ιλλυρία και Ήπειρος αποτελούσαν αναπόσπαστα κομμάτια του αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Ή Ιλλυρία ήταν επαρχία της Μακεδονίας, από εκεί καταγόταν και η Ολυμπιάδα η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την οποία σήμερα οι Αλβανοί αποκαλούν Αλβανίδα. (Εδώ με την προπαγάνδα έκαναν τον Μέγα Αλέξανδρο Σλαύο δεν θα κάνουν την Ολυμπιάδα Αλβανίδα;) 


Οι Ελληνικές πόλεις της περιοχής που αναφέρονται σε αυτές όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς, αμέτρητες: Αντιγόνεια, Φοινίκη, Αμαντία (εκεί σώζεται αρχαίο ελληνικό στάδιο του 3ου αι. π.Χ.), Επίδαμνος αρχαίο λιμάνι, σημερινό Δυρράχιο από όπου ξεκινούσε η Εγνατία οδός, άλλες ελληνικές πόλεις; Αντίβαρις, Αλέσιον, Κρόια, Απολλωνία, Αρβών (κρατήστε την πόλη Αρβών γιατί είναι η αιχμή του δόρατος), Αυλώνα, Κάννινα, Ώρικο, Χίμαιρα (σημερινή Χιμάρα). Όλες αυτές τις πόλεις τις αγνοούν οι προπαγανδιστές ιστορικοί;;;;;;

Από την πόλη Αρβών ονομάστηκαν οι κάτοικοι της περιοχής Αρβωνίτες και κατ' αφομοίωση του ω με το α Αρβανίτες, αυτό αναφέρει η Άννα Κομνηνή (Αλεξιάς) και ότι δεν υπήρχε λέξη Αλβανία ή Αλβανός στην περιοχή πρίν τον 11ο αιώνα μ.Χ.