.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ;



Στην Ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια https://el.wikipedia.org/wiki/Θαύμα ορίζεται ως εξής--.''Ως θαύμα χαρακτηρίζεται κάθε συμβάν που στη βάση μιας ειδικής αντίληψης (κοινωνικής, θρησκευτικής, φιλοσοφικής κ.λ.π.) για τη φύση και τους φυσικούς νόμους, είναι δυνατόν να θεωρηθεί "ανεξήγητο", με τα καθιερωμένα, επιστημονικά αποδεκτά, κριτήρια. Το θαύμα κατατάσσεται σε ορισμένη κατηγορία γεγονότων που θεωρούνται ασυνήθιστα ή "απίστευτα", και οι θρησκευόμενοι ισχυρίζονται πως γίνονται αντιληπτά από τις αισθήσεις τους, ως εκδηλώσεις υπερφυσικής ή θείας προέλευσης.''---Ας το δούμε με μια σύντομη ματιά πιο πρακτικά.Το θαύμα αλλιώς.Αν πείτε σε κάποιον που ισχυρίζεται πως αυτό η εκείνο είναι ένα θαύμα να ορίσει το θαύμα δεν θα είναι καθόλου εύκολο.Αυτό γιατί υποψιάζομαι -και υποψιαζότανε η διαδικασία καθορισμού του θα αφαιρέσει το μυστήριο και θα αποσαφηνίσει την απάντηση.
 
Το γιατί θα το δούμε παρακάτω.Τι θα ήταν ένα πραγματικά αληθινό θαύμα;... 
 
Αν μπορούσατε να δημιουργήσετε ύλη από το ...τίποτα -καθώς αυτό θα μπορούσε να σπάσει ορισμένους θεμελιώδεις νόμους του σύμπαντος- ΝΑΙ αυτό θα ήταν ένα αληθινό θαύμα.Αλλά αν μπορούσατε να δημιουργήσετε ύλη από ενέργεια -που δεν παραβιάζει τους νόμους του σύμπαντος- στον παρατηρητή μπορεί να φαίνονται σαν θαύμα...🤔..Επομένως ο ορισμός είναι απαραίτητος. Η επιστήμη δεν παράγει θαύματα.Δεν είναι εργοστάσιο... παράγωγης θαυμάτων.Αν εννοούμε την τεχνολογία-για παράδειγμα- ως θαύμα αυτή έχει νομούς και κανόνες.Αλλά πολλοί δεν εννοούν κάτι τέτοιο όταν αναφέρονται στα θαύματα. --Λοιπόν αυτά
είτε συμβαίνουν είτε δεν συμβαίνουν...
 
Το οτι η επιστήμη δεν έχει ανακαλύψει την αιτία για τα πάντα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καποια εξήγηση.Τα θαύματα ή τα υπερφυσικά γεγονότα δεν απορρίπτονται ακριβως για αυτον τον λογο.Αυτο διαφερει απο τον ισχυρισμο καποιων ''πως ναι η επιστημη δεχεται τα θαυματα''..Το γεγονός ότι το θαύμα έχει συμβεί είναι απόδειξη ότι πρέπει να υπάρχει ένας λόγος πίσω από το περιστατικό. Εναπόκειται στους επιστήμονες να βρουν την επιστήμη πίσω από το θαύμα.Ωστοσο υπαρχουν εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο που θέλουν να πιστεύουν στα θαύματα.Αιτια η προκαταλειψη.Αυτοι θα πρέπει να έχουν υψηλότερα πρότυπα για το τι σημαίνει "θαύμα" από αυτό που εικαζουν ως θαυμα.
 
Δεδομένου ότι συμβαίνει κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε -επί του παρόντος- ποια η λογικη να ισχυριστει καποιος ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί και οτι δηλαδή ότι είναι θαύμα;..
 
Σημειώστε ότι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν απατεώνες που προσπαθούν να πείσουν για «θαύματα» και να αφαιρέσουν χρήματα από αλλους ανθρωπους αλλα το προσπερναμε αυτο.Συνήθως οι άνθρωποι που πιστεύουν στα θαύματα εχουν συνδεση με μια συγκεκριμένη θρησκεία που είναι εντελώς πιστευτη σε αυτους. 
Αλλά όταν μια άλλη θρησκεία ισχυρίζεται οτι και εκεινη εχει θαύματα αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι ξαφνικά μετατρέπονται σε ....σκεπτικιστές...🤔 Ειναι οι ιδιοι που κατηγορουν τον σκεπτικισμο..Εάν γυρίσουν το ίδιο σκεπτικιστικό μάτι τους προς τα δικά τους "θαύματα" θα μπορούσαν να δουν πόσο ανοητα είναι τα περισσότερα από αυτά.
 
Μερικοι άνθρωποι είναι απίστευτα παράλογοι από τη φύση τους οποτε και οι μαρτυρίες τους από πρώτο χέρι δεν αξιόπιστες.Η διαισθηση τους επισης μπορει να τους παραπλανησει.Αυτα ειναι μια καλή ένδειξη ως προς την αξιοπιστία των μαρτυριών τους.Θα παιρνατε ποτε ως μαρτυρα εναν τετοιον ανθρωπο σε ενα δικαστηριο για ενα εγκλημα η σε ενα επιστημονικο πειραμα;..
 
Για να απαντησουμε στην ερώτηση η επιστήμη δεχεται τους ισχυρισμους -ως υποθεση εργασιας-αλλα δεν προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τα θαύματα.
 
Οι μόνες μελέτες που έχουμε δει σχετικά με τα θαύματα είναι η ψευδαίσθηση η -η μαζικη ψευδαισθηση.Οι ισχυριζομενοι "θαύματα" λογικα πρέπει να εννοούν κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί παρα μονον με υπερφυσική παρέμβαση. 
 
Μια σύμπτωση δεν είναι ένα θαύμα. 
Μια ψευδαίσθηση δεν είναι θαύμα. 
Ένα ''θαυμα'' δεν είναι θαύμα μόνο και μόνο επειδή ο ισχυριζομενος αισθάνεται ότι ετσι θα πρεπει να είναι ή λέει ότι είναι---.
 
''Δεν ειναι ενα θαύμα οταν καποιος επιβιώσει από μια ασθένεια ενω έχει μόνο μια στο εκατομμύριο πιθανότητες επιβίωσης;''.ειναι ενα συχνο ερωτημα..
 
Ειναι ενα ''θαυμα' σε εισαγωγικα καθως ένας στο ένα εκατομμύριο άνθρωπους έχουν επιβιώσει απο μια τέτοια κατάσταση. 
Τώρα λάβετε υπόψην ότι υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ποσοι εχουν επιβιωσει;Και αν λαβουμε υποψιν και τα γεγονότα για χιλιάδες χρόνια πισω ποσοι επισης θα εχουν επιβιωσει;..Αλλα υποθετει κανεις οτι δεν εννοουν ουτε κατι τετοιο...
 
Οποτε εξηγειστε τι ειναι για σας ενα θαυμα χωρις εισαγωγικα χωρις φάρσες και εσφαλμένα αναφερόμενα περιστατικά ή φυσικά φαινόμενα που δεν έχουμε καταλάβει ακόμα αντι να ισχυριζεστε ''Χιλιάδες λογικοί άνθρωποι δεν βλεπουν τα θαύματα κάθε μέρα. Ένα θαύμα εξ ορισμού είναι μια ενέργεια από μια υπερφυσική θεότητα. 
 
Επομένως είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την επιστήμη.'' γιατι η απαντηση που θα δωσω ειναι απλη.Χιλιάδες άνθρωποι βιώνουν περιστατικά ή συμπτώσεις κάθε μέρα. 
 
Η επιθυμία τους να δουν την πίστη τους εκει μεσα- τους κάνει να υποθέτουν ότι είναι θαύματα χωρίς να το σκεφτούν καν.