.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - 43 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΑΤΑ


Στις εκλογές τις 7 Μαρτίου του 2004, το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή, που ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναδείχθηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές. Το κατάφερε με το σύνθημα «σεμνά και ταπεινά» που χρησιμοποίησε κατά κόρον.  Κληρονόμησε από τον θείο του την υποστήριξη του καρτέλ της ARAMCO, τις πετρελαϊκής που στήριζε και εκείνον. Η κυβέρνηση του βρίθει και αυτή από αμέτρητα σκάνδαλα των συνεργατών του.
Ιούλιος 2004.
Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, μετράει μόλις τέσσερις μήνες ζωής, όταν ξεσπάει το πρώτο σκάνδαλο: Σε συνέντευξη τύπου που ο ίδιος συγκάλεσε, ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος δήλωσε ότι, παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Ιωάννη Κεραμιδά, γιατί εφέρετο να είναι πρωταγωνιστής σε υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του, σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία ιδιώτη επιχειρηματία προς τον ίδιο τον Λιάσκο.
Σεπτέμβριος 2004.
Δύο μόλις μήνες μετά, αποκαλύπτεται το δεύτερο σκάνδαλο: ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης μεταγραφής
του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο, με το αιτιολογικό των «λόγων ασφαλείας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».  Είναι το πρώτο σκάνδαλο από πολλά που θα ακολουθήσουν με το όνομα του Σάββα Τσιτουρίδη μπλεγμένο σε αυτά.
Ιανουάριος 2005.
Βασικός  Μέτοχος.
Ψηφίζεται με εισηγητή υπουργό τον Παυλόπουλο,  ο νόμος 3310/2005 για το «βασικό μέτοχο». Ο νόμος προέβλεπε ότι, όποιος έχει ΜΜΕ δεν μπορεί να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις. Ο νόμος φτάνει τελικά για ψήφιση τροποποιημένος.
Εντέλει, ο νόμος καταργήθηκε.
Μάρτιος 2005.
ΛΑΦΚΑ.
Ο συνταξιούχος Β. Γούλας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ. Ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας τον επαναφέρει ως διευθυντή του γραφείου του και ο Β. Γούλας παραιτείται από την ένσταση που είχε υποβάλει. Αυτή η παραίτηση σημαίνει ότι η επόμενη δικαστική προσφυγή συνταξιούχου που θα τελεσιδικούσε, θα ήταν ύστερα από τρία ως πέντε χρόνια, με κίνδυνο να χαθούν τα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους.
Μάιος 2005.
ΑΣΕΠ.
Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου, Α. Χούπης, αναλαμβάνει επ’ αμοιβή μέσω εταιρείας, να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων, για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οι οποίοι και τελικά προσλαμβάνονται εκτός διαγωνισμού.
Ιούνιος 2005.
Απαγωγές Πακιστανών.
Μαζικές απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα, ανακρίσεις και βασανισμοί , συνθέτουν το σκηνικό το καλοκαίρι του 2005, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο. Οι απαγωγές Πακιστανών πραγματοποιήθηκαν από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, όπως δήλωσαν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος.
Ο υπουργός Β. Πολύδωρας δηλώνει πως οι Πακιστανοί απάγονται μόνοι τους.
Ιούνιος 2005
ΑΣΕΠ.
Σε συνέχεια των προηγούμενων προσλήψεων τον Μάιο του 2005, έρχονται και οι προσλήψεις εκτός διαγωνισμού και για τη στελέχωση της νεοσύστατης «Αγροφυλακής».
Σεπτέμβριος 2005.
Οι κουμπάροι και το καρτέλ του γάλακτος.
Το σκάνδαλο αποκαλύπτεται μόλις 24 ώρες μετά την κατηγορηματική δήλωση του Κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, για «μηδενική ανοχή στη διαφθορά».
Οι Π. Αδαμόπουλος γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Κ. Κωνσταντινίδης έμπορος σιτηρών και ο Π. Αναγνωστόπουλος εκτελωνιστής, επονομαζόμενοι και «κουμπάροι», κατηγορούνται για τα αδικήματα της κακουργηματικής εκβίασης και της δωροδοκίας για προμήθεια μαμούθ 2,4 εκατ. ευρώ, από τη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ. Ο έμπορος αλεύρων κ. Κωνσταντινίδης υπήρξε σημαντικό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Κιλκίς και συνδέεται φιλικά και με τον αδελφό του υπουργού Γιάννη Τσιτουρίδη. Τα ίδια στελέχη, κάνουν λόγο για συχνή παρουσία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο ήταν υπουργός ο Σάββας Τσιτουρίδης.
Οκτώβριος 2005.
 Κρατικές διαφημίσεις σε υπόδικο.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας παραιτείτε μετά την αποκάλυψη ότι, χορήγησε κρατικές διαφημίσεις στον υπόδικο καναλάρχη κ. Χρηστίδη εκ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα παρέστη σε εκδήλωση του και του επεσήμανε πως τον στηρίζει, όπως τον έχει στηρίξει τόσο καιρό, παρέχοντάς του κρατικές διαφημίσεις. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο, δεν τίθεται ζήτημα αποπομπής του Ρεγκούζα από τη Νέα Δημοκρατία.
 Παραδικαστικό κύκλωμα.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, δικάζονται για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Σύμφωνα με την κατηγορία, επτά εκατομμύρια ευρώ κατατέθηκαν στο λογαριασμό του τότε ανακριτή Καλούση κατ΄ εντολή Μαντούβαλου.

3: Τα γλυκά.
Η συνεργάτης του υφυπουργού Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτου παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη μετά την καταγγελία του ίδιου, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει  με ένα κουτί γλυκά το οποίο περιείχε και μια επιταγή αξίας 5.000 ευρώ, προκειμένου να τακτοποιήσει επαγγελματικά τον γιο της.
Δεκέμβριος 2005.
 ΔΕΗ.
Τα ΜΜΕ της εποχής, αποκαλύπτουν φαγοπότι πολλών εκατομμυρίων, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Παλαιοκρασσάς, καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς που αφορούν κυβερνητικά στελέχη, όχι όμως υπουργούς. Δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Καραμανλή και λίγο αργότερα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, κατέθεσε γραπτώς την παραίτησή του. 
 Ο «άνθρωπος του υπουργού».
Αποπομπή του προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Αγγ. Οικονομόπουλου, μετά από επιστολή που έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου ο επιχειρηματίας Π. Εμφιετζόγλου και στην οποία αναφέρει ότι ο  Οικονομόπουλος του έχει ζητήσει «μίζα» για να δώσει εντολή εκταμίευσης ποσού που όφειλε ο ΟΕΚ.
Ιανουάριος 2006.
Ηχογραφημένες συνομιλίες.
Έρχονται στο φως της δημοσιότητας ηχογραφημένες συνομιλίες και αρνητικοί χαρακτηρισμοί από πλευράς του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρκογιαννάκη, προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Σανιδά. Ο Σανιδάς παραιτείται.
Φεβρουάριος 2006
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Vodafon.
Έπειτα από «έλεγχο ρουτίνας», η
Vodafone ανακαλύπτει την ύπαρξη κοριών στο λογισμικό της. Ανακοινώνεται με κοινή συνέντευξη τύπου, που έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Α. Παπαληγούρας, αντίστοιχα. Αποκαλύφθηκε πως μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία, παρακολουθούνταν την περίοδο 2004-05 περίπου 100 τηλέφωνα με τη χρήση 14-16 καρτοκινητών «τηλεφώνων-σκιών», τα οποία κατέγραφαν  συνομιλίες.
Ιούνιος 2006.
Ξυλοδαρμοί φοιτητών.
Η πρώτη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα της πανεπιστημιακής κοινότητας, έρχεται τον Ιούνιο του 2006, με προπαγάνδα και ξύλο από την πλευρά των ΜΑΤ κατά των φοιτητών και λοιπών μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, που εναντιώνεται στο νέο νόμο-πλαίσιο.
Αύγουστος 2006.
Πυρκαγιές στη Χαλκιδική.
Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαλκιδική με απολογισμό πολλών καμένων στρεμμάτων. Ήταν για άλλη μια φορά καταστροφική. Η έλλειψη διαθέσιμων πυροσβεστικών αεροσκαφών, η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού και η έλλειψη προληπτικών μέτρων, είχε ως συνέπεια να μετατραπεί σε στάχτη η Κασσάνδρα Χαλκιδικής και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Σεπτέμβριος 2006.
Υπόθεση Ζαρντινιέρα.
Ο Αυγουστίνος Δημητρίου  ξυλοκοπήθηκε βάναυσα χωρίς λόγο, από οκτώ άντρες της αστυνομίας , ενώ ο ξυλοδαρμός του καταγράφεται σε video.
Οκτώβριος 2006.
Ο «εγκέφαλος».
Ο 38χρονος Α. Λιαρτής απόστρατος και υπεύθυνος ασφαλείας του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ  Η. Καλλιώρα, συλλαμβάνεται ως «εγκέφαλος» της ένοπλης ληστείας της χρηματαποστολής του Καζίνου Πάρνηθας με λεία 1,5 εκατ. ευρώ.
Ο Καλλιώρας δεν παραιτήθηκε.
Νοέμβριος 2006.
Ο «ψευδομάρτυρας».
Ο υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος κατηγορήθηκε για εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα. Ο άνθρωπος που κατέθεσε «αυθορμήτως» ως «αυτόπτης μάρτυρας» υπέρ του υφυπουργού, ο Π. Σαλούφας, αποδείχτηκε ότι ήταν συμπατριώτης και στενός συνεργάτης του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα ήταν από τους πρώτους που διορίστηκαν τον Μάρτιο του 2004 στο πολιτικό γραφείο του Β. Μιχαλολιάκου.

Δεκέμβριος 2006.
Εξαγορά Γερμανός από Cosmote.
«Η διοίκηση της Cosmote ενήργησε δολίως και με σκοπιμότητα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και δη να ωφελήσει τον Πάνο Γερμανό».
Μάρτιος 2007.
 Άγριοι ξυλοδαρμοί φοιτητών.
Καταγράφετε ως «Η δεύτερη συστηματοποιημένη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στα εκπαιδευτικά».
 Δομημένα ομόλογα.
Η υπόθεση των δομημένων ομολόγων, αφορά επενδύσεις τμήματος των αποθεματικών, ορισμένων ελληνικών ταμείων επικουρικών συντάξεων, σε σύνθετα επενδυτικά προϊόντα.

«Δομημένο ομόλογο» αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2007, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέδωσε ομόλογο 12ετούς διάρκειας, αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ, με ανάδοχο την αμερικανική JP Morgan. Από αυτήν πέρασε στο αμοιβαίο κεφάλαιο NPI, στη γερμανική Hypovereinsbank, η οποία το μεταπούλησε στην χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, από την οποία τελικά πωλήθηκε σε 4 ασφαλιστικά ταμεία:
-Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.
-Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων -Φαρμακευτικών Εργασιών.
-Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.
-Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων.
Στις 31 Αυγούστου 2007, η JP Morgan, αγόρασε ξανά το ομόλογο από τα τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ από τον κρατικό προϋπολογισμό καταβλήθηκε στα τέσσερα ταμεία έκτακτη οικονομική ενίσχυση 3.067.762 ευρώ, με τα ταμεία να μετρούν ζημιές από το συγκεκριμένο ομόλογο, πάνω από 150.000.000 ευρώ.

«Δομημένο ομόλογο» αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ
Η χρηματιστηριακή εταιρεία Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, πραγματοποιεί εικονικές συναλλαγές κατά την πώληση δομημένων ομολόγων σταθερού επιτοκίου, συνολικής αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ, προς το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), στο διάστημα 2005-2006. Για την πώληση των ομολόγων, εκτελέστηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές, αυξάνοντας το συνολικό τζίρο από τα 180 εκατομμύρια, στα 2,5 δισεκατομμύρια.
Μόλις γίνεται γνωστό το σκάνδαλο, στην εταιρεία επιβλήθηκε από τη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, πρόστιμο 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέχρι και τώρα, δεν έχει εισπραχθεί ούτε σέντ.
Η Eurobank ήταν ο κύριος προμηθευτής δομημένων προϊόντων για το Ελληνικό Δημόσιο, έχοντας εκδώσει τα περισσότερα από τα τουλάχιστον 90 δομημένα ομόλογα που είχαν πωληθεί μέχρι τότε. Μεταξύ άλλων, η Eurobank είχε εκδώσει δομημένα ομόλογα και για το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο, το οποίο εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Γι αυτές τις προμήθειες δεν έγινε ποτέ καμία έρευνα.
Στις 22 Ιουνίου 2010, συστήθηκε εξεταστική επιτροπή της Βουλής με σκοπό τη διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών στην υπόθεση και στις 2 Σεπτεμβρίου 2010 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από την εξεταστική επιτροπή.
Την 1η Δεκεμβρίου 2010, η εξεταστική επιτροπή εξέδωσε το πόρισμά της, με το οποίο καταλογίζει ευθύνες στους:
§  Γιώργος Κουρής, πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.
§  Δημοσθένης Μαμμωνάς, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας.
§  Πέτρος Δούκας, πρώην Υφυπουργός Οικονομικών.
§  Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην Υπουργός Εργασίας.
§  Γιώργος Αλογοσκούφης, πρώην Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
§  Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρώην Υπουργός Άμυνας.
Ευθύνες επιρρίπτονται επίσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρό της Αλέξανδρο Πιλάβιο, καθώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η υπόθεση των δομημένων ομολόγων, ήταν η αίτια της κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων. Το δεύτερο και τελειωτικό χτύπημα για τα ταμεία, ήρθε το 2011 με το PSI.
Απρίλιος 2007.
Τσιτουρίδης ξανά.
Ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης πρωταγωνιστεί ακόμα μια φορά με την εμπλοκή του συνεργάτη του Ευγένιου Παπαδόπουλου, στο σκάνδαλο επί Σημίτη με το Χρηματιστήριο. Ο Τσιτουρίδης παραιτείτε για ακόμα μια φορά.
Ιούνιος 2007.
 Μύκονος.
Στην υπόθεση της Μυκόνου, εμπλέκονται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει εμπλακεί και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Η υπόθεση αφορά την αγορά εκτάσεων στην Μύκονο και τη μεταπώλησή τους  με τη βοήθεια μιας off shore εταιρίας, που έχουν ιδρύσει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, στο εξαπλάσιο της αρχικής τιμής. Οι μεταβιβάσεις γίνονταν με προεκτίμηση της εφορίας.
 Πυρκαγιές στην Πάρνηθα.
Η φωτιά ξεκίνησε την Τετάρτη 27 Ιουνίου το απόγευμα και χιλιάδες στρέμματα έγιναν καπνός. Επί μία ημέρα τα ΜΜΕ μιλούσαν είτε για φωτιά στα Δερβενοχώρια, είτε ότι οι πυκνοί καπνοί είναι από φωτιά από λάστιχα που καίγονται στο Σχηματάρι. Το βράδυ της Πέμπτης μεταδόθηκε για πρώτη φορά η είδηση για την φωτιά στην Πάρνηθα και τότε ξεκίνησε και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, του στρατού και των δήμων, αλλά η φωτιά είχε φτάσει στο τέλος της.
Προκαλείτε σάλος από τις αποκαλύψεις, ενός γραπτού μηνύματος (sms) μεταξύ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας το οποίο έγραφε, «Απόψε ραντεβού στην Πάρνηθα, όλα στα κάρβουνα» και της απόφασης με την οποία οι καμένες εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο Καζίνο.

Γίνεται η πρώτη σιωπηλή διαμαρτυρία bloggers στο Σύνταγμα.
Αύγουστος 2007
Φωτιές σε Πελοπόννησο και Εύβοια.
Οι πιο  πολύνεκρες πυρκαγιές που στιγμάτισαν την Ελλάδα. Η καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο χαρακτηρίζεται «βιβλική», με τον καπνό να είναι ορατός ακόμα και από δορυφόρους. Οι φωτιές σε όλη την χώρα μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τις 170.
Έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια γης, με αποτέλεσμα το θάνατο 63 ανθρώπων. Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και μείναν 6.000 άστεγοι. Το ύψος των καταστροφών φθάνει τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Η φωτιά έκαψε 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα καθώς και 60.000 ζωντανά (πρόβατα και κατσίκες). Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν, αφορούσαν τους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής και Ευβοίας.
 Γ. Αλογοσκούφης, χρέος  280.000 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας Β. Μπρέκος  στέλνει εξώδικο στον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, γιατί στις εκλογές του 2004, η εταιρεία που εκπροσωπεί, είχε αναλάβει την ταχυδρομική καμπάνια του υπουργού, με κόστος 280.000 ευρώ, αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ. Ο Μπρέκος παρέθεσε 120 δελτία αποστολής στο όνομα του κ. Αλογοσκούφη και με την υπογραφή συνεργατών του που παραλάμβαναν το προεκλογικό υλικό, ενώ επικαλέστηκε και τη μαρτυρία του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λ. Ζαγορίτη, στον οποίο είχε καταφύγει, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα.
Ο Αλογοσκούφης αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του και αλληλομηνύονται. Ο ίδιος καλύπτεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ενώ βεβαιώνονται 3.650 αποστολές επιστολών με προεκλογικό υλικό στο όνομα του.
Νοέμβρης 2007.
 Η κόρη και ο ΟΤΕ.
Την ίδια ημέρα που ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας κατέθετε τις προτάσεις για αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση συντάξεων, η κόρη του έπαιρνε έγκριση πρόσληψης στον ΟΤΕ. Η απόφαση για την πρόσληψη της Καλλιόπης – Λίνας Μαγγίνα σε προνομιακό πόστο του ΟΤΕ, ελήφθη την ημέρα που ο υπουργός Απασχόλησης παρουσίαζε στη Βουλή τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις ενοποιήσεις των Ταμείων (λόγω κατάρρευσης από το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων), τις αλλαγές στα όρια ηλικίας και την εξίσωση των παροχών προς τα κάτω.
Δεκέμβριος 2007.
 Το αναψυκτήριο του Μαγγίνα.
Αποκαλύπτεται ότι ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας, διαθέτει σπίτι στο Κορωπί, στο οποίο εργάζονται ανασφάλιστοι μετανάστες από την Ινδία. Η έρευνα συνεχίζεται και αποκαλύπτεται ότι και το ίδιο το σπίτι του υπουργού είναι παράνομο, καθώς έχει άδεια για αναψυκτήριο αντί για κατοικίας και γιατί υπάρχουν αδήλωτα κτίσματα σε αυτό, όπως πισίνα και γκαράζ.
Ο Β. Μαγγίνας υποχρεώνεται σε παραίτηση.
 Ζαχόπουλος.
Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, εκπομπές και απόπειρα αυτοκτονίας.
Ο Χρήστος Ζαχόπουλος το 1997, με την ανάληψη της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Κ. Καραμανλή, έγινε σύμβουλος Πολιτικού Σχεδιασμού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έλαβε θέση αντιπροέδρου στη μη κερδοσκοπική εταιρία «Ανέμη», που ίδρυσε η Νατάσα Καραμανλή ενώ συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη γυναίκα του.
Το 2007 τον βρίσκει να  είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Όταν ένα ερωτικό dvd φτάνει στα χέρια του Καραμανλή με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ο Ζαχόπουλος κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πηδώντας στο κενό. Και έτσι ξεκινάει η «Ζαχοπουλιάδα»:
ο γ.γ. διατηρεί παράνομο δεσμό με την Εύη Τσέκου, μια 34χρονη που κατέγραψε τις περιπτύξεις της με τον προϊστάμενό της, «για να τον εκβιάσει», ώστε να συμπεριληφθεί το όνομα της σε διαγωνισμό στον οποίο πρώτα-πρώτα φιγούραραν ονόματα, όπως «η ανιψιά του Βουλγαράκη», «μια αρραβωνιαστικιά κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας» κ.α.
Ιανουάριος 2008.
Κουκοδήμος.
Και ενώ το σκάνδαλο Ζαχόπουλου είναι σε πλήρη εξέλιξη, εμπλέκεται και σε αυτό και στην υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θ. Αναστασιάδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ολυμπιονίκης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος ανεξαρτητοποιείται λόγω των σκανδάλων. Παραμένει βουλευτής και έπειτα από 6 μήνες επιστρέφει στην Νέα Δημοκρατία.
Απρίλιος 2008.
Στα χνάρια του Μαγγίνα.
Χωρίς οικοδομική άδεια, χτίζει εξοχική κατοικία στην περιοχή Θυμάρι Αναβύσσου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Η αρχική οικοδομική άδεια είχε εκδοθεί το 1989. Την άνοιξη του 2005, λίγο πριν λήξει η οικοδομική άδεια, ο μηχανικός υπέβαλε αίτηση για αναθεώρηση στην πολεοδομία Μαρκοπούλου, η οποία αρχικά απέρριψε τον φάκελο, αργότερα όμως τον ενέκρινε και στη συνέχεια η άδεια προωθήθηκε για να εγκριθεί για τα υπόλοιπα τμήματά της. Χωρίς όμως να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση, το χτίσιμο συνεχιζόταν. Ο υπουργός επέρριψε την ευθύνη στον μηχανικό.
 Ηλιέλαιο – δηλητήριο.
Χιλιάδες τόνοι επιμολυσμένου με ορυκτέλαια ηλιελαίου καταλήγουν στο τραπέζι των καταναλωτών. Στο επίκεντρο τέθηκαν η ετοιμότητα της πολιτείας και ο σχεδιασμός του ΕΦΕΤ.
Μάιος 2008.
Εξαγορά του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom.
Χωρίς να έχουν αξιολογηθεί τα περιουσιακά του στοιχεία, ο ΟΤΕ «περνάει» στα χέρια της γερμανικής Deutsche Telekom. Οι εργαζόμενοι μιλούν για «ξεπούλημα» του κερδοφόρου ΟΤΕ και θέτουν ακόμη και ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Ο Βγενόπουλος, έγινε κατά κάτι εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερος και οι Γερμανοί άρχισαν τις διαρθωτικές κινήσεις τους.
 ΟΛΠ και Κινέζοι.
Ακόμη μια περίπτωση αμφιλεγόμενης ιδιωτικοποίησης. Η κινεζική εταιρεία Cosco, εξαγοράζει τον ιδιαίτερα επικερδή Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού στον Πειραιά και πυροδοτεί τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, κατά τις ημέρες των διαπραγματεύσεων, η μετοχή του ΟΛΠ εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο, ενώ κατά τις διαπραγματεύσεις άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο  υπουργός Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκης. Τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις ευρώ και τελικά το λιμάνι του Πειραιά περνάει στα χέρια των Κινέζων στην τιμή που εκείνοι ισχυρίζονται.
 Νοθεία στη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος.
Η αλλοίωση των ψηφοδελτίων από βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης, καταγράφετε σε βίντεο. Δεν αποδίδεται ευθύνη πουθενά και δεν υπάρχει καμία παραίτηση.
 SIEMENS.
Αποκαλύπτεται ότι η γερμανική εταιρεία Siemens, δωροδοκούσε υπουργούς, βουλευτές και κρατικούς λειτουργούς  σε όλο τον κόσμο, για να επικρατήσει σε δημόσιους διαγωνισμούς. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της General Electric στις Η.Π.Α. και την διεξαγωγή έρευνας από το F.B.I.
Στην Ελλάδα, είναι μια υπόθεση που αφορά χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και στελεχών δημόσιων οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ, για συμβάσεις προμήθειας υλικών, υπηρεσιών και συστημάτων στο Ελληνικό Δημόσιο.
Τα χρήματα διοχετεύτηκαν από κρυφά ταμεία της Siemens και μέσω υπεράκτιων (offshore) εταιρειών, έφταναν στους τελικούς αποδέκτες τους. Ο κύριος διαχειριστής των χρημάτων αυτών, είναι ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος, καθώς και ο πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Ελλάδος, Πρόδρομος Μαυρίδης. Ο Χριστοφοράκος διέφυγε στην Γερμανία στις 15 Δεκεμβρίου 2007, ενώ εντάλματα έκδοσής του στην Ελλάδα απορρίφθηκαν από την γερμανική Δικαιοσύνη.
Από το ΠΑΣΟΚ τα παρακάτω πρόσωπα έχουν ομολογήσει την λήψη χρημάτων από τα ταμεία της Siemens:
Ο Θ. Τσουκάτος παραδέχτηκε τον Ιούνιο του 2008, ότι το 1999 έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα. Υποστηρίζει πως τα χρήματα αυτά σταδιακά μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Ο Τ. Μαντέλης παραδέχτηκε τον Μάιο του 2010 ότι, το 1998 και το 2000 έλαβε 200.000 και 250.000 μάρκα αντίστοιχα. Για το πρώτο ποσό κατονόμασε την Siemens, ενώ για το δεύτερο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την προέλευσή τους. Από τις 27 Μαΐου 2010 έχει απαγορευτεί στον Τάσο Μαντέλη η έξοδος από την χώρα. Το αδίκημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί.
Η Siemens έχει στείλει δώρα στην οικογένεια Μπακογιάννη, ενώ τόσο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Μπακογιάννη, όσο και οι αδελφός της Κ. Μητσοτάκης και γιος της Κ. Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου, φαίνονται να έχουν προμηθευτεί μεγάλους αριθμούς υπερτιμολογημένων συσκευών από την εταιρία.
Ιούνιος 2008.
Λευκίμμη.
Η αστυνομική καταστολή υπερβαίνει κάθε όριο. Η Μαρία Κουλούρη,  43χρονη μητέρα δύο 4χρονων διδύμων και έγγυος, δολοφονείται από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων στην Κέρκυρα. Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά όταν, 16χρονος οδηγός μηχανής δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από άνδρα των ΜΑΤ την ώρα που περνούσε δίπλα του. Ο 16χρονος από το χτύπημα, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, πέφτοντας επάνω της.
Ο δημοσιογράφος Τρύφωνας Βέρνης απολύεται γιατί αρνήθηκε να σταματήσει να ασχολείται με την Λευκίμμη. Ο κάτοικος Β. Καραβαζάκης καταγγέλλει ότι, οι αστυνομικοί τον είχαν απειλήσει με 5 χρόνια φυλακή, αν συνεχίσει να είναι δραστήριο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ. Η μελέτη για τον ΧΥΤΑ, η οποία δεν δημοσιεύτηκε και δεν αναρτήθηκε πουθενά, είναι το κόκκινο πανί γα τους κατοίκους. Έχουν αποδείξεις ότι φτιάχτηκε στον αέρα. Το κοντινότερο σπίτι είναι σε απόσταση 340 μέτρων, ενώ ο νόμος ορίζει τουλάχιστον 1.500 μέτρα. Ο βιολογικός καθαρισμός και το λιμάνι είναι 700 και 1.200 μέτρα αντίστοιχα, ενώ ο νόμος ορίζει απόσταση τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων. Ο υπουργός ΠεΧωΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δηλώνει ότι, το έργο θα γίνει και ο εργολάβος θα το παραδώσει στην ώρα του.
2: Μητσοτάκης και Siemens.
Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή καλύπτει το βουλευτή της Κ. Μητσοτάκη, παρακάμπτοντας τα ερωτήματα τα οποία προκαλούν τόσο οι «αγορές» που πραγματοποίησε ο ίδιος από τη Siemens, όσο και η διευκολύνσεις που του παρείχε η γερμανική εταιρία για αγορά εκτάσεων.
3: Αποπομπή Ζορμπά.
«Δεν με ήθελαν ….με έφαγαν». Είναι η χαρακτηριστική αναφορά του Γ. Ζορμπά κατά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Αρχή,ς για την καταπολέμηση της απόκτησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Ο άνθρωπος που είχε διερευνήσει το σκάνδαλο των ομολόγων, αποχώρησε εξαπολύοντας βολές προς τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου και Δικαιοσύνης Ν. Δένδια.
Ιούλιος 2008.
 Λιάπης και Siemens.
Η γερμανική εταιρεία έκανε κράτηση για τον υπουργό Μεταφορών Μ Λιάπη το 2005, στο ξενοδοχείο Westin της Λειψίας. Η Siemens, αντιμετωπίζει ως εταιρικό της ταξίδι τη διοργάνωση της επίσκεψης, που εκπόνησε η θυγατρική της από την Αθήνα σε Λειψία, Ζάλτσμπουργκ και Φρανκφούρτη, από τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005. Οργανωτής, το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας Μιχάλης Χριστοφοράκος.
 Ελληνική Αστυνομία και C4I.
Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος της δευτεροβάθμιας Επιτροπής που παρέλαβε το TETRA και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής για το C41, κατηγορείται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ. Η κυβέρνηση Καραμανλή μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια, κάνει λόγο για «άξιους αξιωματικούς».
 Σκάνδαλο ΟΣΕ.
Η τιμή στην οποία αγοράζεται το κιλό παλαιού μετάλλου είναι 200 ευρώ στην αγορά. Ο έμπορος με τον οποίο σύναψε συμβόλαιο το υπουργείο Μεταφορών (υπουργός: Μ. Λιάπης) αγοράζει από τον ΟΣΕ με τιμή 57 ευρώ το κιλό. Η ζημιά για τον ΟΣΕ υπολογίζεται στο 1.300.000 ευρώ.
Αύγουστος 2008.
Χρηματισμός υπουργού.
Ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης καταγγέλλει ότι, χρημάτισε τόσο το περιβάλλον του υπουργού Αιγαίου, Α. Παυλίδη, όσο και τον ίδιο για δρομολόγια της άγονης γραμμής. Στην έρευνα που ακολουθεί δεν προκύπτει ευθύνη για τον υπουργό.
Σεπτέμβριος 2008.
Βατοπέδι.
Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αφορά μια σειρά ανταλλαγών ακινήτων εκτάσεων και οικοπέδων, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, με απώτερο σκοπό να περιέλθουν αυτά μέσω της Ιεράς Μονής, σε συγκεκριμένες offshore εταιρείες της Μονής.
Καταδίκη Κεφαλογιάννη.
Ο συμβούλος του πρωθυπουργού Ι. Κεφαλογιάννης απομακρύνεται, μετά από τις καταγγελίες για υπόθαλψη εμπόρου ναρκωτικών και προτροπή σε ψευδορκία αστυνομικών υπαλλήλων.
Οκτώβριος 2008.
Σκάνδαλο Βουλγαράκη.
Η σύζυγός του, συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη, είχε αναλάβει τη σύνταξη συμβολαίων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου, σε εκτάσεις με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, προκαλώντας την παρέμβαση εισαγγελέα. Αποκαλύπτεται η δραστηριοποίηση του στο χώρο των offshore επιχειρήσεων ακινήτων, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο Γ. Βουλγαράκης παραιτείται, δηλώνοντας ότι «το νόμιμον είναι και ηθικόν».
Δεκέμβρης 2008.
Δολοφονία Γρηγορόπουλου.
Ο Α. Γρηγορόπουλος 15 ετών, δολοφονείται από τον ειδικό φρουρό Ε. Κορκονέα. Ακολουθεί μια άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη. Η ευσυνειδησία της κυβέρνησης εξαντλείται σε μία εικονική παραίτηση, του υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου. Δεν γίνεται δεκτή από τον Κ. Καραμανλή.
 Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο πρωθυπουργός ανοίγει ομπρέλα προστασίας στους υπουργούς της κυβέρνησης που ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαπλοκής και αποτέλεσαν αντικείμενο εσωκομματικής επίθεσης. Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής καλύπτει πλήρως όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης του.
Ιανουάριος 2009.
28 δις στις τράπεζες.
Έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα «σημάδια» της κρίσης και η κυβέρνηση επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες με 28 δις ευρώ. Μία πρωτοβουλία, αντίστοιχη της οποίας ουδέποτε έχει ληφθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, με αποδέκτες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι ή οι άνεργοι.
Μάρτιος 2009.
Εκβιασμός του Εμφιετζόγλου.
Ο επιχειρηματίας Π. Εμφιετζόγλου καταγγέλλει ότι, ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, ήταν ενήμερος σχετικά με τους εκβιασμούς από μέλη του ΔΣ της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ» σε επιχειρηματίες, ωστόσο του απάντησε, «άργησες να μας ενημερώσεις». Ο Αγγέλου έπειτα από αυτή την καταγγελία, απολαμβάνει της κάλυψης του Κ. Καραμανλή. Στο εθνικό θέμα με τα Σκόπια, ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε την ελληνική θέση για το θέμα των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. «Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις». Η σύνθετη ονομασία μπορεί να περιλαμβάνει και τον όρο Μακεδονία, αλλά η γειτονική χώρα δεν θα έχει διαφορετική ονομασία για το εσωτερικό της και διαφορετικό για τις σχέσεις της με την Ελλάδα και τις διεθνείς σχέσεις της. Θα ισχύει erga omnes -έναντι όλων. Κοτζιάς: Ναι στην σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Οσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ότι, η κυβέρνηση δεσμεύεται από την εθνική γραμμή Καραμανλή στο Βουκουρέστι: «Στο ονοματολογικό, η κυβέρνηση, όπως έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει, στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία, ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, κάτι εξάλλου που είχε προβάλει η Ελλάδα ως θέση και στο Βουκουρέστι». Δηλαδή τότε δρομολόγησε Ο Καραμανλής την μελλοντική λύση, που επικαλείται κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απαλύνει τις ευθύνες του στην διπλή ονομασία.