.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Το τέλος μια πολιτικής καριέρας ή μήπως η αρχή της........δείτε

Δύσκολη υπόθεση η άσκηση της εξουσίας. «Αρχή άνδρα δείκνυσι» (η εξουσία αναδεικνύει τον άνδρα), όπως λέει ο Σοφοκλής στην «Αντιγόνη». 

Τα πρότυπα στη ζωή μας λειτουργούν ως δάσκαλοι. Ένα πρότυπο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο σπουδαίου πολιτικού άνδρα είναι ο Αριστείδης, ο επονομαζόμενος Δίκαιος, από τις κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της αρχαίας Αθήνας.

 Ο εκάστοτε πολιτικός πρέπει να τοποθετεί το συμφέρον της πατρίδας του ή της πόλης του, πάνω από οποιαδήποτε προσωπική του σκοπιμότητα.

 Ο άνθρωπος πολιτικός πρέπει να αναλάβει το έργο να καταστήσει πραγματικότητα το πολίτευμα της Δημοκρατίας, τελειοποιώντας στην πράξη τις βασικές αρχές της λαϊκής βούλησης.

Ο πολιτική του καριέρα έδειξε πως ήταν  έργο ενός ανθρώπου που αγάπησε τον κόσµο του, το Μαρούσι, πιο πολύ από τον εαυτό του και πίστεψε τόσο πολύ στους συμπολίτες του ώστε να αντλήσει τη σχεδόν αυθάδικη δύναμη για να πειραματιστεί με τους ίδιους τους όρους της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο πολιτικός αυτός άνδρας απέκτησε τη δύναμή του με το προσωπικό του κύρος, τη διανοητική του δεινότητα και τον ανιδιοτελή χαρακτήρα του. Συγκρατούσε τους συμπολίτες του χωρίς να περιορίζει τις ελευθερίες τους και δεν παρασύρθηκε ποτέ από τις επιταγές του πλήθους, αλλά αντιθέτως ήταν αυτός που καθοδηγούσε τους πολίτες, καθώς είχε το σθένος να αντιστρατεύεται, όταν χρειαζόταν, τα ιδιοτελή συμφέροντα των κατοίκων της πόλης του.

 Όταν διαπίστωνε ότι οι Μαρουσιώτες κυριεύονταν από έπαρση και επιδείκνυαν παράτολμο θάρρος, τότε τους μιλούσε με τέτοιον τρόπο ώστε να τους φοβίζει, ενώ αντίθετα όταν τους έβλεπε να δειλιάζουν χωρίς κάποιον σοβαρό λόγο, τους εγκαρδίωνε με τα λόγια του.

 «Ο πολιτικός με τη βαθύτερη καλλιέργεια, ο πιο αυθεντικός και ο πιο ευγενής»,στήριξε την οικοδόμηση του οράματος της πόλης του Αμαρουσίου πάνω στα πυρηνικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, την έμφυτη δύναμη του νου του, τη διορατικότητα και την οξυδέρκεια, αλλά προπαντός την ανιδιοτέλειά του.


Ήξερε από όραμα ότι οι πολίτες προκόβουν μόνο όταν το κοινό καλό τοποθετείται πάνω από το ατομικό συμφέρον, κι έτσι μιλούσε πάντα στους Μαρουσιώτες πολίτες με ευθύτητα και ειλικρίνεια, καθοδηγώντας τους με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον του τόπου τους. Αυτός,έπαιρνε αποφάσεις όχι με γνώμονα τα συμφέροντα της τάξης του αλλά το καλό των πολιτών, υποστηρίζοντας τις λαϊκές μάζες με προνόμια και δικαιώματα που υπέβαλε στην Διοίκηση του Δήμου.

Γι’ αυτό και ήταν επί 10ετίας στην πολιτική σκηνή, πριν μετατραπεί και σε δημοσιογράφο, ώστε να καταγράφει την καθημερινότητα της πόλης μιας και είδε την αδιαφορία των πολιτευτών του τόπου για τα προβλήματα των κατοίκων..Αφού σμίλευε τον χαρακτήρα του με τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά, αποφάσισε τέλος πως μόνο αν ακολουθήσει πολιτική καριέρα, κάτι που ήταν εξάλλου αποκλειστικό ως φαινόταν, μόνο της πλουτοκρατίας της πόλης, θα μπορούσε να αναδείξει τα κακώς κείμενα της, εφόσον ζει κι εργάζεται εκεί και να καταφέρει να βάλει το λιθαράκι του στην ανάδειξη των υγιών προτάσεων για την ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου.

 Ήδη από την αρχή, ο άνθρωπος πολιτικός προχώρησε σε εκτεταμένες συζητήσεις  και συντάχθηκε με τον Δήμο, στέλνοντας αιτήματα πολιτών που προωθούσαν τόσο φιλολαϊκά μέτρα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα τον κατηγορήσουν για «λαϊκισμό».

 Έτσι ασχολήθηκε πιο επισταμένα και ως δημοσιογράφος και συνέβαλε καθοριστικά στην ενημέρωση των πολιτών ώστε να έχουν άποψη για κάθε τι που γίνεται στην πόλη τους.


Τα φιλολαϊκά του μέτρα δεν σταμάτησαν ποτέ να προωθούνται από τον ίδιο, μαγνητίζοντας την αγάπη και την αφοσίωση του απλού πολίτη και κάνοντας δημόσια αξιώματα και θέσεις ευθύνης προσιτά σε όλους τους Μαρουσιώτες πολίτες, δείχνοντας τους έτσι οτι ο καθένας μπορεί να είναι στην θέση των σημερινών "αρχόντων" της πόλης. 

Το Μαρούσι ήταν το αδιαφιλονίκητο κέντρο του πνεύματος και της τέχνης και υγείας για όλο το Νομό Αττικής.

Παρά το τεράστιο οικονομικό κόστος, ο πολιτικός αυτός άνδρας σε κάθε του θέση από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου προωθούσε το ολοκληρωμένο σχέδιό του για τις επιστήμες, τις καλές τέχνες αλλά και τα μεγάλα δημόσια έργα.

Καταβεβλημένος συναισθηματικά από τις οικογενειακές του απώλειες και "άρρωστος" ως ήταν  θέλησε να δώσει ένα τέρμα στην πολιτική του σταδιοδρομία μιας και οι πολίτες δεν νοιάζονταν για τα χριστά και κοινά ήθη, πάρα μόνο για το ιδίων όφελος.

 Σύντομο ιστορικό για να έχετε υπόψιν σας πράγματα για το άτομο μου ώστε να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ( Σύντομο )

 1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 15ΜΕΛΕΣ ΣΤΗΝ 3η ΛΥΚΕΙΟΥ το 1997 

 2. ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΕΫ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ 16άδα της ΕΛΛΑΔΑΣ το 1997 

3. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ το 1999 έχοντας βάλει 3 /7 γκολ της ομάδας.

 4. 1ος σκόρερ στην κατηγορία Β' τοπικού πρωταθλήματος Λακωνίας έχοντας βάλει 23 γκόλ με την ομάδα της Απιδιάς το 2001-2002. 

5. Πρωταθλητής με την ομάδα μπάσκετ του Άρη Σκάλας στο Β΄ τοπικό Λακωνίας το 2002 - 2003 



6. Υπεύθυνος Prime cafe στην Σκάλα Λακωνίας το 2002 εώς το 2003 που έπαθα τροχαίο ατύχημα που με κατέστησε ΑΝΑΠΗΡΟ

 7. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Α.Μ.Ε.Α ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ το 2009 - 2012 

 8. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Εθνικό Μέτωπο 2014 

9. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με το Συνδιασμό " Για ένα Νέο Μαρούσι " το 2014 - 2019 και πλέον από το 2017 εκτελώ καθήκοντα Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου .

 10. Δημοσιογράφος και μέλος της Ένωσης Συντακτών διαδικτύου ( Διατήρηση προώθηση και σύνταξη εγγεκριμένου ιστότοπου από το 2014 - Maniatiko Report )  

11. Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών από το 2010

12. Μέλος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών






 Κλείνω λοιπόν για να μην γίνω γραφικός

  Σε μια ύστατη του προσπάθεια πήρε την πρωτοβουλία και άρχισε ένα πολιτικό άνοιγμα χωρίς παρωπίδες και πολιτικούς χρωματισμούς και αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί να καθήσεις στο τραπέζι όλων των πολιτών και να σε ακούσουν αλλά το σημαντικότερο...... να τους ακούεις εσύ.

 Με τα παραπάνω έδειξε οτι κινείτε σε άλλο επίπεδο πολιτικής γραμμής κι επειδή η εμπιστοσύνη και η αγάπη που είχε πάρει από μερίδα πολιτών μέσα από την συναναστροφή μαζί τους σε καφενεία και ταβέρνες δεν του αφήνουν περιθώρια να τους αφήσει χωρίς εκπρόσωπο. 

Έτσι λοιπόν θα συνεχίζει με την έδρα του και  έχοντας τα μάτια και τ΄αυτιά του ανοιχτά προς όλες τις κατευθύνσεις .

 Γι΄αυτό από τούδε και στο εξής θα εκπροσωπεί τον απλό και έστω τον ανένταχτο ακόμα Μαρουσιώτη που θέλει και κοιτά το καλό της πόλης που ζεί και ανασαίνει. Μαζί με αυτόν και με όσους ακόμα θα θελήσουν στην πορεία να ακολουθήσουν το " Μαρουσιώτικο Όραμα " του θα μπορέσουνε να παρεμβαίνουν και με εισηγήσεις αλλά και διαβήματα να καλυτερεύσουν το επίπεδο ζωής μας και των συμπολιτών του μέσω.........της Άμεσης Δημοκρατίας που θα προσπαθήσει να φέρει στο προσκήνιο. 

Στην 10χρονη πορεία του στον πολιτικό στίβο έχοντας διαγράψει την δική του πολιτική πορεία για όσους γνωρίζουν, θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα του ώσπου να καταφέρει να συσπειρώσει τις προσωπικότητες αυτές που θα έχουν το ίδιο όραμα με το δικό του. 

Η " ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ",  ο συνδυασμός του Θεόδωρου Αμπατζόγλου που παίρνει μέρος στις εκλογές του 2019 έχει ως προτεραιότητα την συμμετοχή όλων των πολιτών για θέματα που τους αφορούν ,αυτούς αλλά και την πόλη τους. 

Η αδιαφορία τόσων χρόνων έφερε την χώρα αλλά και κάποιες πόλεις σε δραματική κατάσταση για την εποχή. 


 

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ 

 Να ξέρουμε πάντα και να μην ξεχνάμε: 

Το κοινό καλό είναι πιο πάνω από το προσωπικό.

 Με τιμή 

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος 

Ρούσσος Μιχαήλ

&

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος 2019 - 2023 με τον συνδυασμό