.

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

ΝΕΑ ΑΡΧΗ - Αλέξιος Μακρής : Ο υποψήφιος Δήμαρχος και το ΟΡΑΜΑ του για Κηφισιά – Ν. Ερυθραία – Εκάλη


Για το θέμα που προέκυψε με την απόρριψη της χρηματοδότησης για την ανακατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας από την Περιφέρεια Αττικής, εξέδωσε ανακοίνωση ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ – Κίνηση Πολιτών Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης,  Αλέξιος Μακρής, στην οποία αναφέρει τα εξής:
nea arxi logo1«Όσον αφορά το μείζον θέμα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας και συγκεκριμένα την απόρριψη της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση – στερέωση – προσθήκη του 1ου Δημοτικού Σχολείου, έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Για την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής την 26/3/2019, που απορρίπτει τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του σχολείου, ευθύνη της τωρινής δημοτικής αρχής, λόγω έλλειψης στοιχείων τεχνικής φύσεως (τεχνική περιγραφή – προϋπολογισμός δημοπράτησης – τεύχη δημοπράτησης), θεωρήσαμε σκόπιμο να ξεκινήσουμε ενέργειες για δέσμευση από υποψηφίους περιφερειάρχες που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές της 26/5/2019 με απώτερο σκοπό τη γρήγορη έγκριση της χρηματοδότησης από τη νέα περιφερειακή αρχή, σ’ ένα τόσο φλέγον θέμα για τους κατοίκους της Ν. Ερυθραίας. Βρήκαμε θετικότατη αντιμετώπιση. Πέραν αυτού θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την Πολιτεία προς όλες τις κατευθύνσεις. Το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι εκ μέρους της Περιφέρειας (ΕΥΔΕΠ) ζητήθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου συμπληρωματικά στοιχεία εννέα μήνες πριν και συγκεκριμένα την 28/6/2018 με έγγραφό της (ΑΠ 1966), τα οποία δυστυχώς δεν δόθηκαν.

Η Διοίκηση όσο και η μείζων αντιπολίτευση έπρεπε να είχαν κινηθεί γρήγορα, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος σε βάρος των πολιτών της Ν. Ερυθραίας. Εμείς στηρίζουμε όποια ενέργεια είναι εφικτή (αυτοχρηματοδότηση από το Δήμο – διόρθωση φακέλου πληρότητας), η οποία θα δώσει γρήγορη λύση.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ Κίνηση Πολιτών Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας – Εκάλης
Από το Γραφείο Τύπου»