.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ν.Δ -Σάκης Ιωαννίδης: «Οι εποχές που ο πολιτικός λόγος γινόταν με απειλές, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» |


Συνέντευξη του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Σάκη Ιωαννίδη, στο Newpost.gr και στον Γιώργο Δ. Ευθυμίου:

«Είναι καθήκον των πολιτικών να μην επιτρέψουμε αυτήν την κατρακύλα του πολιτικού διαλόγου σε τέτοιο επίπεδο» επισημαίνει για τη ρητορική Τσίπρα ο Σάκης Ιωαννίδης, ένα από τα νέα πρόσωπα της κεντροδεξιάς παράταξης, που διεκδικούν την είσοδο τους στη Βουλή. Σχετικά με τις φράσεις του πρωθυπουργού «δεν θα ξεμπέρδεψετε με την Αριστερά» και «το προγραμμα της ΝΔ μυρίζει ανθρώπινο αίμα», ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη συνέντευξη του στο newpost.gr, τονίζει πως «οι εποχές που ο πολιτικός λόγος γινόταν με απειλές και όρους “αίματος”, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί». Ως υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Β´ Αθηνών, ο κ. Ιωαννίδης χαρακτηρίζει «υποχρέωση» της ΝΔ την ενίσχυση της μεσαίας τάξης και υπενθυμίζει πως το κυβερνητικό προγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι «ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο, το οποίο βασίζεται στα επίσημα στοιχεία του ΓΛΚ, που είναι σε γνώση και των εταίρων». «Οι αγορές άλλωστε δείχνουν έτοιμες για μία ενδεχόμενη νίκη της ΝΔ, σε αντίθεση με κάθε εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών» προσθέτει ο Σάκης Ιωαννίδης.

Κύριε Ιωαννίδη, είστε υποψήφιος σε μια Περιφέρεια που οι ψηφοφόροι της ανήκουν κυρίως στη μεσαία τάξη. Και η αυτοδυναμία της ΝΔ, όπως όλα δείχνουν περνά από τη μεσαία τάξη. Θεωρείτε ότι μπορείτε να πείσετε τους συγκεκριμένους πολίτες και με ποια επιχειρήματα;
Η μεσαία τάξη αποτέλεσε διαχρονικά την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, τον βασικό φορέα προόδου για την Ελλάδα.

Η μεσαία τάξη δεν είναι όμως κάτι αφηρημένο, είναι άνθρωποι που αποφάσισαν να κάνουν την οικογένειά τους στην Ελλάδα, να εργαστούν και να παράξουν πλούτο στη χώρα μας.

Είναι οι άνθρωποι που έβαλε στο στόχαστρο ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια. Το ομολόγησαν ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης στη Βουλή τον χειμώνα του 2017.

Για εμάς η ενίσχυση της μεσαίας τάξης αποτελεί υποχρέωση απέναντι στους πολίτες που είδαν τους κόπους και τα έσοδά τους να φορολογούνται με παράλογο τρόπο.

Για το λόγο αυτό στο πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει περιλαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγ γελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας, υποχώρηση του ΦΠΑ, με στόχο να καθιερωθούν δύο βασικοί συντελεστές 11% και 22%, από 1 3% και 24% σήμερα, διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή του 6% όπως και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζόντια.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι, αυτή η επιλογή είναι επιλογή στήριξης της οικονομίας και επιλογή δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο για όλους τους Έλληνες και δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με εκλογικούς στόχους και εκλογές τακτικές. Είναι το καθήκον κάθε υπεύθυνης πολιτικής δύναμης.

Αν τελικά δεν επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας, τι να περιμένουμε μετά τις 8 Ιουλίου;

Όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους τους τόνους, όσο πιο ηχηρή είναι η εντολή του ελληνικού λαού προς τη Νέα Δημοκρατία για να κυβερνήσει τη χώρα, τόσο πιο άμεσα και ξεκάθαρα θα εφαρμοστεί το σαφές πρόγραμμα που έχουμε παρουσιάσει στον ελληνικό λαό.

Επιθυμία μας είναι το πρόγραμμα μας να εφαρμοστεί χωρίς αστερίσκους και εκπτώσεις για να ωφεληθούν άμεσα οι πολίτες και να πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει την δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα πάει τη χώρα μπροστά.

Το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ πάντως, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «μυρίζει ανθρώπινο αίμα»…
Η φράση αυτή του κ. Τσίπρα είναι βγαλμένη μέσα από τις πιο «σκοτεινές» μέρες και τις πιο «μαύρες» σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ένα εμφυλιοπολεμικό μήνυμα, δείγμα του διχαστικού λόγου που καλλιεργεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία.

Να σας θυμίσω ότι την περασμένη Τετάρτη είπε απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο: «είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά, με την προοδευτική παράταξη». Οι εποχές που ο πολιτικός λόγος γινόταν με απειλές και όρους «αίματος» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί με πολύ κόπο και μεγάλο κόστος και είναι καθήκον των πολιτικών να μην επιτρέψουμε αυτήν την κατρακύλα του πολιτικού διαλόγου σε τέτοιο επίπεδο.

Οι πολίτες θα αποφασίσουν με την ψήφο τους για το πρόγραμμα που θέλουν να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο και όχι πρόγραμμα «κόπι πάστε», για να το πω στην «πολάκειο διάλεκτο», την οποία γνωρίζει καλά ο κ. Τσίπρας.

Κατά τη θητεία σας ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, είχατε επαφές με την Ε.Ε. Γιατί οι εταίροι μας και οι θεσμοί να δεχθούν τις μειώσεις φόρων που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης;

Έχοντας συμμετάσχει σε ουκ ολίγες συνεδριάσεις της ευρωπαϊκής νεολαίας του ΕΛΚ και σε ευρωπαϊκά fora έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει περιθώριο διαλόγου και υποβολής προτάσεων. Οι εταίροι της Ελλάδας δεν είναι «μπαμπούλες». Σκεφτείτε όμως, αν εγώ σας κορόιδευα και σας υποτιμούσα επί έξι μήνες, όπως έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα, μετά πώς θα με αντιμετωπίζατε; Η Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνω, έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, κοστολογημένο και εφαρμόσιμο, το οποίο βασίζεται στα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα οποία είναι σε γνώση και των εταίρων.

Ουσιαστικά προτείνουμε μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα ισχυρή και αυτοδύναμη, χωρίς να έχει ανάγκη συνεπικουρίας και επιτήρησης, και από την άλλη θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών της.

Αυτό το πρόγραμμα θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, έχοντας επιλέξει συνειδητά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να μην δώσουμε υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες, αλλά πραγματική προοπτική. Οι αγορές άλλωστε δείχνουν έτοιμες για μία ενδεχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με κάθε εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών.

Ως νέος υποψήφιος, αλλά και νέος ηλικιακά, τι χαρακτηριστικά θεωρείτε ότι θα πρέπει να έχει η επόμενη Βουλή; Και τι μπορείτε να πείτε στους ψηφοφόρους της γενιάς σας για να τους πείσετε να σας ψηφίσουν;

Στόχος μου είναι να αποδείξω στους συμπολίτες μου ότι όσοι νέοι έχουν γνώσεις, ικανότητες, καλ ό βιογραφικό, ιδέες, απόψεις και προτάσεις αξίζει να τους εκπροσωπήσουν στη νέα Βουλή.
Οι βουλευτές της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου θα εκλεγούν από ψηφοφόρους πιο συνειδητοποιημένους και σίγουρους για την επιλογή τους και πιστεύω ότι θα προτιμήσουν ανθρώπους που είναι μέσα από την κοινωνία, έχουν “κολλήσει”  ένσημα και έχουν πραγματική αντίληψη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης στην καθημερινότητα του.

Αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ στους ψηφοφόρους της γενιάς μου, αλλά και γενικά στους πολίτες του Βόρειου Τομέα της Β’Αθηνών όπου είμαι υποψήφιος, είναι ότι θα συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα πάντα: θα δίνω μάχες σε όλα τα επίπεδα για όσα πιστεύω, μάχες του σήμερα για το αύριο των Ελλήνων, μάχες για τα προβλήματα και τις ανησυχίες μας, με μοναδικό στόχο η Ελλάδα να γίνει μία χώρα που θα είναι αντάξια της ιστορίας και του παρελθόντος της, προσφέροντας ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες της.