.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Εκλογές 2019: Ευρεία αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ευρεία νίκη και αυτοδυναμία τηςΝέας Δημοκρατίας,ποσοστό άνω του 30% για τον ΣΥΡΙΖΑ και εξακομματική Βουλή, χωρίς τη Χρυσή Αυγή, δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic.

Το CNN Greece σάς μεταφέρει και σε αυτές τις εκλογές τον παλμό των εξελίξεων, μεταδίδοντας όλα τα , τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις της κρίσιμης πολιτικής μάχης. 
Διαβάστε πρώτοι τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και ενημερωθείτε για την πορεία της ψηφοφορίας.
Μέσα, δε, από την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να δείτε όλα τα αποτελέσματα.
Μάθετε όλες τις εξελίξεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη, από την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες μέχρι και το τελικό αποτέλεσμα στο liveblog του CNN Greece.


Εθνικές Εκλογές 2019

Κατερίνα Αγριμανάκη 01:01 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019
Κάπου εδώ τελειώνει ο εκλογικός μαραθώνιος του CNN Greece που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί. Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε. Καλό ξημέρωμα!
 
Κατερίνα Αγριμανάκη 00:57 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 
 
«Το ΚΚΕ θα αντιπαλέψει και τη νέα κυβέρνηση»
«Η επόμενη μέρα θα βρει και νέες δυνάμεις στον δρόμο της αντεπίθεσης, στο δρόμο της ταξικής πολιτικής πάλης» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ευχαριστώντας «όσους και όσες ψήφισαν το ΚΚΕ και ιδιαίτερα όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά».
«Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΝΔ αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως αριστερές», επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας.

Βέργου Ελένη 00:33 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 
 
Ποιους δήμους κέρδισαν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα και Πειραιά
Σαφές προβάδισμα σε Αθήνα, Πειραιά και στους «αστικούς» δήμους των βορείων και νοτίων προαστίων πετυχαίνει η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί στα λεγόμενες «λαϊκές» γειτονιές των δυτικών προαστίων και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Δείτε αναλυτικά 

Βέργου Ελένη 00:19 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 
 
Ποια μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός
Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν αρκετά μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα (ενσωμάτωση 87,92%).
Δείτε αναλυτικά 

Μιλέτση Ευτυχία 23:45 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 
 
Μπακογιάννη: Νικητής είναι ο ελληνικός λαός
Στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη, στη Χαλέπα Χανίων, γιόρτασε την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας η βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, μαζί με την οικογένειά της, φίλους της οικογένειας Μητσοτάκη και πολίτες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Σήμερα αυτό το ιστορικό σπίτι της Χαλέπας γιορτάζει. Και έχει κάθε λόγο για να γιορτάζει γιατί πραγματικά ο λαός εμπιστεύθηκε σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έδωσε εντολή να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Μία μεγάλη νίκη, προσωπική επιτρέψτε μου να πω του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος γύρισε την Ελλάδα τρεις φορές, κατάφερε να πείσει τους Έλληνες πολίτες να του δώσουν την εμπιστοσύνη τους, την θετική τους ψήφο και αυτό για μένα έχει μεγάλη σημασία.

Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές, δεν υπάρχουν ηττημένοι, νικητής είναι ο ελληνικός λαός γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Εμείς εδώ, στα Χανιά, στην Κρήτη, έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε διπλά. Η Κρήτη έχει τον τέταρτο Κρητικό πρωθυπουργό. Ο δικός μου ρόλος θα είναι αυτός που είπα και παραμονές των εκλογών. Ο ρόλος του μαχόμενου βουλευτή, του υποστηρικτή του κυβερνητικού έργου, του ανθρώπου που θα έχει κύριο μέλημά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Χανίων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης».

Σπυριδούλα Σκούρα 23:44 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 
 
Τηλεφωνική επικοινωνία Σημίτη-Γεννηματά
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τηλεφώνησε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, και της έδωσε συγχαρητήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα του κινήματος «στη δύσκολη εκλογική μάχη», σύμφωνα με παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σημίτης είπε στην κα Γεννηματά ότι είναι στη διάθεσή της για οποιαδήποτε πρωτοβουλίας της.

Μιλέτση Ευτυχία 23:18 Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 
 
Γεννηματά: Ο Τσίπρας άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της ΝΔ
 
Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει μια υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του.

Η κ.Γεννηματά ανέφερε ακόμη πως ο κ. Τσίπρας άνοιξε το δρόμο για την επιστροφή της συντηρητικής παράταξης.

«Θα ασκήσουμε υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Προοδευτικό αντίβαρο για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, σταθεροί στις αρχές της Εθνικής Συνεννόησης. Το Κίνημα Αλλαγής με βαθιές ρίζες στον λαό, θα συνεχίσει σταθερά την αυτόνομη πορεία του, ως φορέας της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας» τόνισε η κ. Γεννηματά, ευχαριστώντας τους πολίτες, τους υποψηφίους, στα στελέχη και τους φίλους της παράταξης που «μέσα σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν μια άνιση μάχη, αλλά με θετικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί δυναμική προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής».


Διαβάστε περισσότερα εδώ.